Maatwerk applicatie

Amsterdam UMC.

Meer inzicht in het proces rond het voorschrijven van medicatie met behulp van een maatwerk oplossing.

Amsterdam UMC
Branche

Pharma / medisch

Product

Applicatie, Website


Over de klant

Het Farmacotherapie team is een nieuw concept dat is ontwikkeld in het Amsterdam UMC – locatie VUmc. Binnen dit multidisciplinaire team wordt kennis en expertise van artsen en apothekers, al dan niet in opleiding tot klinisch farmacoloog, gebundeld met als doel voorschrijvers te ondersteunen in het veilig én effectief voorschrijven van medicatie.

Klantvraag

Het Farmacotherapie team zocht naar een manier om intern sneller en betrouwbaarder het juiste medicatie advies te geven aan voorschrijvers. Daarnaast willen ze graag meer data verzamelen over het gebruik van medicatie en de manier waarop deze wordt voorgeschreven, alle data dient volgens richtlijnen geanonimiseerd verzameld te worden.

Oplossing & resultaat

Voor de te ontwikkelen oplossing was het van belang dat de interface voor zowel de gebruiker als de beheerder van de oplossing eenvoudig zou zijn. Belangrijkste onderdeel van de oplossing is het gebruik van beslissingsbomen voor de verschillende medicijnen. Voor elke situatie krijgt de gebruiker een aantal opties te zien, per optie volgt een ander aantal vervolgkeuzes. De beheerders van de oplossing kunnen zelf stappen en regels toevoegen en de oplossing is zo ontwikkeld dat de beheerder een foutmelding te zien krijgt wanneer stappen onlogisch zijn.

Maatwerk applicatie medisch | SMIT. Digitaal vakmanschap homepage

Andere klanten

Boezemfibrilleren

Website, Applicatie

Boezemfibrilleren

Boezemfibrilleren is één van de meest voorkomende hartritmestoornissen. Boezemfibrilleren is een hartritmestoornis waarbij het hart...

Meer informatie