Maatwerk applicatie

Amsterdam UMC

Meer inzicht in het proces rond het voorschrijven van medicatie met behulp van een maatwerk oplossing.

Brance Pharma / medisch
Type Applicatie, Website
Maatwerk applicatie medisch | SMIT. Digitaal vakmanschap

Over de klant

Het Farmacotherapie team is een nieuw concept dat is ontwikkeld in het Amsterdam UMC – locatie VUmc. Binnen dit multidisciplinaire team wordt kennis en expertise van artsen en apothekers, al dan niet in opleiding tot klinisch farmacoloog, gebundeld met als doel voorschrijvers te ondersteunen in het veilig én effectief voorschrijven van medicatie.

Klantvraag

Het Farmacotherapie team zocht naar een manier om intern sneller en betrouwbaarder het juiste medicatie advies te geven aan voorschrijvers. Daarnaast willen ze graag meer data verzamelen over het gebruik van medicatie en de manier waarop deze wordt voorgeschreven, alle data dient volgens richtlijnen geanonimiseerd verzameld te worden.

Oplossing & resultaat

Voor de te ontwikkelen oplossing was het van belang dat de interface voor zowel de gebruiker als de beheerder van de oplossing eenvoudig zou zijn. Belangrijkste onderdeel van de oplossing is het gebruik van beslissingsbomen voor de verschillende medicijnen. Voor elke situatie krijgt de gebruiker een aantal opties te zien, per optie volgt een ander aantal vervolgkeuzes. De beheerders van de oplossing kunnen zelf stappen en regels toevoegen en de oplossing is zo ontwikkeld dat de beheerder een foutmelding te zien krijgt wanneer stappen onlogisch zijn.

We denken graag met je mee!

Neem vrijblijvend contact op en plan een gratis brainstorm sessie, gewoon om te kijken of het klikt.

Ons vakmanschap

Andere cases

Verse projecten uit onze werkplaats, niet van de lopende band, maar vervaardigd met kennis en kunde.