Website

AGU

Een webshop voor vier landen en een geoptimaliseerd systeem voor het importeren van data uit verschillende systemen.

Brance Handel / groothandel
Type Website, E-commerce
Webshop groothandel | SMIT. Digitaal vakmanschap

Over de klant

Sinds de oprichting van de Alkmaarse Groothandels Unie in 1974  is de groothandel en het merk intensief betrokken bij innovatie van producten voor de fiets. Van regenkleding, fietstassen en fietskleding. AGU was het eerste bedrijf dat zich toelegde op de productie van lichtgewicht fietstassen, gemaakt van robuust nylon. De afgelopen 40 jaar van intense samenwerking en betrokkenheid met de fietssport op het hoogste niveau leverde een ongekende schat aan ervaring op. In 2019 leverde deze een nieuwe, gedenkwaardige samenwerking op, toen AGU met trots kon aankondigen de krachten te bundelen met World Tour Team Jumbo-Visma.

Klantvraag

Toen AGU een pitch uitschreef voor het ontwerpen en ontwikkelen van hun nieuwe website en webshop greep SMIT. de kans aan om met de kennis van e-commerce en het koppelen van verschillende systemen een goed onderbouwd voorstel te doen. AGU werkte tot dat moment met een groot aantal verschillende software pakketten om gegevens uit een tiental databases te onttrekken en zo de website te vullen. Deze werkwijze bracht de nodige uitdagingen mee en behoefte veel onderhoud. 

Oplossing & resultaat

SMIT. heeft met haar voorstel aangetoond dat SMIT. de uitdagingen van AGU goed begreep en kon vertalen naar een maatwerk applicatie die de uitdaging zou oplossen. Het voorgestelde webdesign sloot aan bij de verwachtingen vanuit de klant om de beleving aan te laten sluiten bij de huidige design trends. 

De ontwikkelde oplossing van SMIT. maakte een groot deel van de eerder gebruikte software pakketten overbodig waardoor de verschillende databases direct de webshop voedt. Samen met het nieuwe design zorgt dit voor een veel betere klantreis en een hogere conversie. Dit alles gecombineerd met een gestroomlijnd systeem wat minder onderhoud nodig heeft en minder foutmeldingen. Het gehele platform stelt medewerkers in staat om verschillende sites in meerdere talen vanuit 1 back office te beheren, medewerkers zijn voor oplevering getraind door SMIT.

We denken graag met je mee!

Neem vrijblijvend contact op en plan een gratis brainstorm sessie, gewoon om te kijken of het klikt.

Ons vakmanschap

Andere cases

Verse projecten uit onze werkplaats, niet van de lopende band, maar vervaardigd met kennis en kunde.