Hoogwaardige leads vergaren

Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie is een samenvattend begrip voor verschillende soorten activiteiten die je kunt toepassen om je bezoeker aan te sturen om een bepaalde actie uit te laten voeren. Maar nog veel belangrijker… hoe kun je de conversie van jouw website verhogen?

Lees meer

Meten is weten

Als je denkt aan conversie optimalisatie komen A/B-testen al snel om de hoek kijken. Dit is vaak de eerste stap om huidige resultaten te meten en conclusies te trekken. Wie echt over langere termijn gestructureerd met conversie optimalisatie aan de slag wil gaan, moet eigenlijk meer doen dan A/B-testsoftware installeren en een alternatieve kleur voor buttons testen.

Bij conversie optimalisatie is het belangrijk om niet alleen naar één specifiek onderdeel van je website te kijken, maar verschillende onderdelen onder handen te durven nemen. Bijvoorbeeld positionering, interactie-ontwerp, fotografie, visueel design of content.

Hoe je de conversie van jouw website verhoogt

Conversie optimalisatie kan je verdelen in drie belangrijke pijlers en bijna alle testen leiden hier naar terug.

  • Conversie verhogen door vertrouwen te winnen
  • Conversie verhogen door de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren
  • Conversie verhogen door drempels weg te nemen
  • De conversie verhogen door overtuigingsprincipes toe te passen

Uiteraard zijn er nog veel meer onderdelen die we kunnen belichten. Deze punten zijn de basis waar we het conversie optimalisatieproces mee in gaan.

De bijkomende voordelen van conversie optimalisatie

Een van de hoofdredenen is natuurlijk een hoger rendement van je marketingkanalen: bezoekers omzetten in klanten. Tegelijkertijd doe je veel kennis op over je klanten. We maken samen keuzes die zijn gebaseerd op gemeten data en resultaten. Uiteindelijk heb je de prestaties van je website of platform zelf in de hand: de best werkende experimenten voer je blijvend door. Keuzes die iets minder opleveren, maar gunstig kunnen uitpakken in andere doeleinden binnen je bedrijf kan je dus toepassen via andere wegen. Denk bijvoorbeeld aan het draaien van een specifieke campagne.


Michael Designer / Projectmanager

Michael helpt je graag verder

Heb je vragen over dit specifieke onderwerp. Of wil je gewoon een kop koffie komen drinken om te brainstormen? Neem gerust contact op, dan gaan we aan de slag.


Wellicht interessant voor jou

Andere bekeken ook

We denken graag met je mee!

Neem vrijblijvend contact op en plan een gratis brainstormsessie, gewoon om te kijken of het klikt.