Dé radiocommercial database van Nederland

RadioCloud

Een initiatief van het RAB (Radio Advies Bureau) om alle radiocommercials sinds 2007 te verzamelen en publiekelijk toegankelijk te maken. Inmiddels zijn er al meer dan 128107 radiocommercials beschikbaar.

Brance Dienstverlening
Type Applicatie
RadioCloud maatwerk applicatie

Over de klant

Het RAB (Radio Advies Bureau) is de marketingorganisatie van alle landelijke en regionale, publieke en commerciële radiostations. RAB staat voor het vermarkten van radiokennis en biedt inspiratie aan adverteerder, reclame- en mediabureaus om met radioreclame méér te bereiken bij de luisteraars van de radiomerken.

Klantvraag

Het RAB werkt samen met SMIT. voor haar website en de website die speciaal is voor de Radio Advertising Awards. Voor het RAB en voor bedrijven was er een behoefte aan een centrale online naslagwerk voor bestaande radio commercials. De bronbestanden waren wel al beschikbaar via Media Buying Systems echter ontbrak het nog aan een manier om online door de verschillende bestanden te browsen.

Oplossing & resultaat

SMIT. heeft de wensen van het RAB uitgewerkt tot een online maatwerk oplossing met de naam RadioCloud. De RadioCloud applicatie wordt gevoed met bestanden vanuit Media Buying Systems, op vaste momenten wordt via een API gecontroleerd of er nieuwe commercials beschikbaar zijn. Nieuwe commercials worden toegevoegd aan de RadioCloud database, op basis van de beschikbare metadata zoals adverteerder, branche en datum worden de bestanden gecategoriseerd. Bezoekers kunnen zo eenvoudig middels filters of een zoekopdracht door de vele tienduizenden commercials browsen.

We denken graag met je mee!

Neem vrijblijvend contact op en plan een gratis brainstorm sessie, gewoon om te kijken of het klikt.

Ons vakmanschap

Andere cases

Verse projecten uit onze werkplaats, niet van de lopende band, maar vervaardigd met kennis en kunde.