Customer journeys

Customer journeys

De customer journey is de reis die een klant aflegt om een product of dienst te kopen. Een reis vol kansen om een duurzame en winstgevende relatie op te bouwen met een klant. Tegelijkertijd ook een reis met risico’s om die kostbare relatie te beschadigen.

Lees meer

Welke behoeftes heeft jouw doelgroep?

De doelgroep van jouw dienst of product is het allerbelangrijkst. Deze personen wil je aansturen om een actie op jouw website of platform te laten uitvoeren. Sterker nog: deze personen hebben bepaalde behoeftes. Aan deze behoeftes wil je 100% voldoen met jouw digitale strategie. Maar wie is jouw doelgroep eigenlijk.

Om deze vragen te beantwoorden maken we gebruik van customer journeys. De customer journey is de 'reis' die een klant aflegt om tot de aankoop van een product of dienst over te gaan. De customer journey is samengevat het model waarbij deze ‘klantreis’ in kaart wordt gebracht. Dit is een model voor huidige klanten, maar ook potentiële klanten horen hierbij.

De klantreis

In de klantreis zijn er verschillende soorten fases die de gebruiker doorloopt. Deze fases zijn in de basis oriënteren, beslissen, koop, gebruik en overgave. Samen met de klant kijken we of deze fases aansluiten op de branche. Zo nodig stellen we deze fases bij, zodat het naadloos aansluit met de dienst of het product dat wordt verkocht.

We denken graag met je mee!

Neem vrijblijvend contact op en plan een gratis brainstormsessie, gewoon om te kijken of het klikt.