Blog

Google Workspace is je nieuwe kantoor.

Rik
2 minuten

Google Workspace zorgt dat je altijd en overal toegang hebt tot bestanden, contacten, mail en agenda, inclusief automatische back ups.


Jaren terug hebben wij al afscheid genomen van onze eigen mailserver. Toen Google Apps for Work introduceerde, waren wij snel overtuigd. Buiten de zakelijke e-mail gebruikte alle medewerkers Gmail al voor hun privé e-mail. Die vertrouwde interface en functionaliteiten konden nu ook voor zakelijke e-mail gebruikt worden.

Google bood met Apps for Work namelijk de mogelijkheid om al jouw mail via hun servers te laten lopen. Hierbij kwam als voordeel dat je de Gmail interface kon gebruiken voor jouw bedrijfs e-mail met behoud van jouw domeinnaam. Zo houden ook wij ons alleen bezig met onze kernactiviteiten en niet met het beheren van mailservers.

Door de jaren heeft Google, zoals al haar diensten, Apps for Work flink doorontwikkeld. Het aanbod van apps is uitgebreid en de naam is gewijzigd naar Google Workspace. Google Workspace is een verzameling van cloud oplossingen die te gebruiken zijn voor eenmanszaken, MKB maar ook multinationals.

Naast gebruik voor e-mail bestaat het aanbod van Google Workspace uit onder andere de volgende apps:

Gmail
Gmail
Gmail
Calendar
Gmail
Chat
Gmail
Docs
Gmail
Sheets
Gmail
Forms
Gmail
Presentaties
Gmail
Keep notities
Gmail
Drive

Al deze apps en bestanden worden gekoppeld aan jouw Google account en zijn zo altijd en overal beschikbaar wanneer jij inlogt. Dit kan op een computer, laptop, telefoon of tablet zijn. Behalve dat al je bestanden overal beschikbaar zijn voor jou, is het ook makkelijk om bestanden te delen.

Hierbij heb je de keuze om een ander rechten te geven om een bestand alleen te lezen, feedback te laten geven als reviewer of volledige toegang te geven tot een bestand. Hiernaast is het ook mogelijk om gelijktijdig met meerdere mensen aan een bestand te werken. Denk hierbij aan gelijktijdige een sheet, het Excel van Google, te bewerken. Of tegelijk aan een groot rapport werken en realtime zien welke wijzigingen een collega aanbrengt.

Bij Google is de interface erg gebruiksvriendelijk en alle oplossingen zijn zonder veel instructie of ondersteuning te begrijpen. De intuïtieve manier van bestanden delen samen met waarschuwingen wanneer je een nieuw bestand in een gedeelde map aanmaakt zorgen dat het gehele systeem nagenoeg dummy proof is.

Al met al is Google Workspace uitgegroeid tot een geweldige oplossing voor bedrijven, het gebruik van Google Workspace zorgt voor een feilloze integratie zonder hoge kosten aan dedicated servers of kosten voor systeembeheer.

SMIT. Digitaal vakmanschap is geautoriseerd Google partner en helpt je graag met het overstappen naar Google Workspace. We horen graag van je.

We denken graag met je mee!

Neem vrijblijvend contact op en plan een gratis brainstormsessie, gewoon om te kijken of het klikt.