Cases

Softmint

Softmint is ontwikkelt vanuit de behoefte van de interieurprofessional. Softmint focust zich precies op de onderdelen die nodig zijn om een compleet huis in te richten en te presenteren.

Brance Dienstverlening
Type Platform
Softmint interieur SaaS

Over de klant

Softmint is een nieuwe all-in-one interieurtool waarmee interieurprofessionals in een handomdraai oogstrelende presentaties maken voor hun klanten. De plek waar alles samenkomt in één heldere, strakke werkomgeving. Interieurs komen tot leven in de presentatie omgeving waarin de klant mee genomen wordt op reis door hun nieuwe interieur.

Klantvraag

Het idee is ontstaan vanuit de behoefte van de interieurprofessional zelf. Hierdoor kon de klant ook precies beschrijven hoe zijn ideeën er uit zagen. De klant miste een tool in zijn branche die precies zou moeten doen wat interieurprofessionals nodig hebben. Dit was dan ook de vraag richting SMIT. Digitaal vakmanschap: 'kunnen jullie een hierin een oplossing bieden?'

Oplossing & resultaat

Na een uitgebreide kick-off meeting hebben we de klant advies gegeven in hoe dit product het best tot zijn recht zou komen. Alle features en workflows hebben we samen met de klant uitgeschreven. Voorbereiding is tenslotte het halve werk.

Design prototype

We zijn gestart met een design prototype die onze webdesigners tot in detail uitgewerkt hebben. In dit proces staan user interface en user experience centraal. We bedenken precies hoe een professional de tool zal doorlopen, welke elementen op welke plekken moeten komen, maar ook welke features must-haves of could-haves zijn.

Met een design prototype is de klant volledig op de hoogte van welke features er zullen doorgevoerd worden in de uiteindelijke realisatie. De klant heeft zelfs invloed op welke onderdelen in de realisatie worden meegenomen. Ook kan de klant met dit prototype gemakkelijk onderzoek doen bij de doelgroep om uiteindelijk de ultieme tool te realiseren.

Ontwikkeling / development

Onze developers hebben met HTML, Tailwind, CSS en Javascript het design omgezet naar statische website code. In dit proces zijn alle schermen uitgewerkt en beschikbaar in de browser. Vervolgens is het product met Vue en Laravel dynamisch ingericht. Hierbij komt de omgeving voor de interieurprofessional kijken, maar ook het beheersysteem voor de klant zelf.

De klant kan gemakkelijk nieuwe tenants aanmaken. Dit houdt in dat er met één klik op de knop een nieuwe klant in het dashboard kan worden aangemaakt. Aan een (nieuwe) klant hangen users. Deze users kunnen met hun eigen inloggegevens in hun omgeving komen. Hier hebben ze dan beschikking over tal van op maat gemaakte functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan het realiseren van een moodboard, het inrichten van een huiskamer met drag & drop functionaliteit, het instellen van budgetten of het indelen van meerdere verdiepingen / kamers. Alle beschikbare producten worden ingeladen vanuit een unieke productendatabase.

Landingspage

Onze smitten hebben naast de tool de klant ook voorzien van een strakke landingspage. Hierin wordt het verhaal verteld van de tool. Welke functionaliteiten zijn er beschikbaar? Hoe werkt de tool? Maar een potentiële klant moet ook een demo kunnen aanvragen. Dit alles maakt de landingspage mogelijk.

Resultaat

Als resultaat hebben we weer een nieuwe blije klant. Dat staat op nummer 1. De klant is tevreden met het resultaat en gaat deze versie nu uitrollen bij het grotere publiek. In samenspraak met de klant willen we er voor zorgen dat we eind 2021 minstens 10 interieurprofessionals op dit platform hebben draaien.

Ondertussen staat deze tool in het teken van doorontwikkeling. Dat betekend dat we nu nog steeds bezig zijn met het implementeren van nieuwe functionaliteiten. Dit zal gaan leiden tot meer actieve gebruikers in de nabije toekomst!


Via goede mond op mond reclame bij SMIT. Digitaal vakmanschap terecht gekomen om mijn idee vorm te geven in een concreet plan. SMIT. heeft in alle opzichten heel goed werk geleverd, van het creatieve proces en het meedenken hierin, tot de oplevering en het nalopen van de systemen. Absoluut vakbekwaam, je kunt hier met vol vertrouwen een topproduct tegemoet zien!

We denken graag met je mee!

Neem vrijblijvend contact op en plan een gratis brainstorm sessie, gewoon om te kijken of het klikt.

Ons vakmanschap

Andere cases

Verse projecten uit onze werkplaats, niet van de lopende band, maar vervaardigd met kennis en kunde.