Blog

Jouw website heeft een houdbaarheidsdatum

Tjardo
3 minuten

Waarschijnlijk heb je enkele jaren geleden een hele sterke en doelgerichte website ontwikkeld of laten ontwikkelen. Toch is het waardevol om na een bepaald aantal jaar de functie, het gebruik en de look van je website eens tegen het licht te houden. Wat is er veranderd in de afgelopen jaren in jouw business? Moet je je doelgroep anders gaan aanspreken? Of is er gewoon een goede visuele boost nodig? Maak je geen zorgen, dit hoeft geen tijd- en geldrovende onderneming te zijn. De houdbaarheidsdatum staat ook nergens vermeld en is voor elke website weer anders. We leggen graag de mogelijkheden uit.


Ontwikkeling in jouw branche

Wij bij SMIT. bouwen websites zo feature-proof mogelijk, zodat de klant jaren voort kan. Wij doen dit inmiddels al meer dan 15 jaar en mogen daarom wel zeggen dat we ons niet vaak meer laten verrassen door ontwikkelingen in de markt. Misschien is er binnen jouw bedrijfstak de afgelopen jaren dusdanig veel veranderd dat je doelgroep op een andere manier online te bereiken is. Dit kan een goede reden zijn om je website te updaten en dat kan op een efficiënte manier.

Tijd voor een fris ontwerp

We zien steeds vaker dat onze klanten hun website enkele jaren geleden (soms wel 7 tot 10 jaar) hebben laten maken. Net als een gebruikte auto kan je dat aan de buitenkant al zien. Een design of een trend veroudert nu eenmaal, omdat de online wereld constant beweegt. Elke maand zijn er weer nieuwe trends en visuele trucjes die we graag toepassen. Door mee te gaan met online vooruitgang blijven we (lees: onze klanten) online relevant. Af en toe een visuele update geven is in onze ogen noodzaak. Op deze manier zal je bezoeker langer blijven hangen op jouw website.

Een teken van leven

Een nieuw ontwerp van je website is een sterk teken van leven naar je klanten, sollicitanten of een andere doelgroep die jouw website bezoekt. Wat je wilt is dat de (terugkerende) bezoeker zowel aan de gebruikservaring als aan het uiterlijk merkt dat ook jij bezig bent vernieuwen en hierbij denkt aan je doelgroep.

In de praktijk

Een goed voorbeeld van een klant die heeft gekozen voor een redesign van de website is Blok System Supply. In 2017 hebben we de eerste website gemaakt voor deze klant. Toen was dit een website met een marktconform stramien. Vorig jaar (2020) hebben we voor Blok System Supply een nieuwe website ontwikkeld. Een nieuwe homepage en content paginastramien hebben gezorgd voor een betere indeling van de website. De klant zelf heeft de mogelijkheid om op een gebruiksvriendelijke manier in het CMS een andere paginastructuur te bouwen. Op deze manier hebben we de website een mooie boost kunnen geven.


Tjardo Designer / Developer

Tjardo helpt je graag verder

Heb je vragen over dit specifieke onderwerp. Of wil je gewoon een kop koffie komen drinken om te brainstormen? Neem gerust contact op, dan gaan we aan de slag.


Strategie & marketing aanpassingen

Op het moment dat een bedrijf aanpassingen doet aan de strategie of marketing, dan zal dit vaak effect hebben op de rest van de online en offline uitingen. Je website is (in de meeste gevallen) natuurlijk het middelpunt van jouw marketing. Op deze plek komt de informatie die je de doelgroep wilt vertellen samen met het design en de techniek achter de website. Daarom is het zeer verstandig om bij grote veranderingen in de markt of in je bedrijfsvisie ook rekening te houden met een nieuwe indeling of vormgeving van je website.

De spelregels van Google veranderen continu

Google werkt elke dag aan algoritmes. In grote lijnen is er een set aan basisregels om je website zo hoog mogelijk in de zoekmachines te krijgen. Toch zijn er kleinere aanpassingen in deze algoritmes waarmee je het verschil kan maken. SMIT. blijft als Certified Google Partner elke dag op de hoogte van deze veranderingen in de algoritmes. Een logisch gevolg van het inwinnen van deze waardevolle informatie, is dat we dit toepassen in de online producten die we voor klanten ontwikkelen. Dit zijn niet alleen websites, maar ook applicaties of grote e-commerce platforms.

Michael Barends, webdesigner bij SMIT: Dat jouw website toe is aan een onderhoudsbeurt betekent niet dat de oude website niet voldeed aan de eisen. Soms zijn het de kleine aanpassingen die visueel een groot effect hebben op de gebruikerservaring. In sommige gevallen is er wat meer nodig om de doelgroep aan te blijven spreken.

Wanneer is het dan echt tijd voor een website update?

We kunnen geen vaste houdbaarheidsdatum geven voor een website. Dit is totaal afhankelijk van allerlei soorten (bovenstaande) factoren. We hebben de redenen voor vernieuwing uit dit artikel voor je op een rijtje gezet:

  • Het design van je website is verouderd
  • Jouw branche heeft een ommekeer gemaakt
  • Je wilt je doelgroep anders gaan aanspreken
  • Een rebranding van je merk of onderneming
  • Een nieuwe strategie of marketing van je website

Ben je benieuwd hoe we met een nieuwe versie van jouw website aan de slag gaan? We bellen je graag terug.

Zullen we contact met je opnemen?

Ben je nu even niet in de gelegenheid om contact op te nemen? Dat is geen probleem. Als je jouw telefoonnummer bij ons achterlaat informeren we je telefonisch over dit onderwerp!

We denken graag met je mee!

Neem vrijblijvend contact op en plan een gratis brainstormsessie, gewoon om te kijken of het klikt.