Blog

De nieuwe SMIT. website is online!

Tjardo
4 minuten

Helder, snel, overzichtelijk, relevant en beter vindbaar. Onze nieuwe website is live en dat mag gevierd worden. Op SMIT.net laten we zien wat digitaal vakmanschap inhoudt. Van het bouwen van platforms tot de marketing die erbij komt kijken en van technologische snufjes tot aan visuele uitdagingen; bij SMIT. kan alles en dat laten we graag zien.


Veel van onze klanten besteden veel tijd aan het continu doorontwikkelen van hun bedrijfsstrategie, online producten en marketing. Dat is logisch, want we leven in een snelle (digitale) wereld die altijd in ontwikkeling is. We hebben veel bedrijven mogen helpen om zich nog beter online te positioneren en de doelgroep te blijven aanspreken. Maar zelf zijn we ons er ook van bewust dat we moeten blijven innoveren om relevant te blijven. We hebben lang nagedacht over de klantreis die bij ons afgelegd wordt naar de ideale online oplossing. Daarbij hebben we de vraag gesteld waar wij onze klanten nou precies bij moeten helpen. Waar is onze bezoeker naar op zoek? Wat hebben wij te bieden? En hoe gaan we dit communiceren met de buitenwereld? Dit alles heeft geresulteerd in een nieuwe website van SMIT., waarin wij laten zien welke kennis wij in huis hebben.

3 hoofdpijlers

Als team staan we achter onze drie nieuwe hoofdpijlers: strategie, technologie & marketing. Dit zijn de drie onderdelen waar we onze klanten al jaren dagelijks mee helpen. Aansluitend op deze nieuwe structuur is het van belang dat de content waardevol is. Daarom hebben we enige tijd besteed aan het schrijven van content op een manier die bij SMIT. Digitaal vakmanschap hoort. We zijn tenslotte een nuchtere club, maar zeker ook een club met veel precisie en vakmanschap in de vingers. Dit willen we dan ook uitstralen en vertellen. Onze kennis is dusdanig breed dat SMIT. voor alle branches en voor elk strategisch-, technisch- of marketingvraagstuk een antwoord heeft.

What's new?

Op het nieuwe platformen willen we onze boodschap richting de huidige, maar ook onze toekomstige klanten nóg beter uitdragen. We zijn namelijk zoveel meer dan alleen websites, applicaties en platforms. Deze boodschap kunnen onze smitten face-to-face goed overbrengen, maar onze website vertelde dit verhaal nog niet op de juiste manier. 

Met deze kennis in ons achterhoofd zijn we aan de slag gegaan met de customer journey, doelgroeponderzoek en persona's. Deze onderdelen maken tegenwoordig deel uit van onze dagelijkse processen en zijn juist daarom voor onszelf ontzettend belangrijk.

Bij binnenkomst zal de website er wellicht bekend uit zien. Onder de motorkap (maar ook visueel) hebben we de nodige aanpassingen gedaan. Een technische update komt de snelheid ten goede en subtiele elementen maken de website overzichtelijk en gebruiksvriendelijker dan ooit. Daarnaast hebben onze webdesigners zich opnieuw overtroffen in de vormgeving.

Focus op verbetering

Een nieuwe website betekent vaak niet dat de oude slecht was. Integendeel, we hebben veel onderdelen kunnen hergebruiken. We hebben het dan over SEO-data en waardevolle content (we bedanken graag Rik van Medt). We hebben ons vooral afgevraagd: wat gaan we precies veranderen (lees: verbeteren) en waar leggen we de focus op? Uit ons onderzoek zijn een aantal punten naar voren gekomen. Deze punten hebben we uitgewerkt en in kaart gebracht. 

1. Krachtigere website en paginastructuur.
2. Groter aanbod van waardevolle content.
3. Nieuw stuk techniek (Tailwind CSS) moet zorgen voor een snellere website.
Bijkomend voordeel: een nieuwe visuele boost

In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat SMIT. niet alleen optreedt om technische vraagstukken op te lossen, maar dat we op veel meer vlakken oplossingen bieden. Vaak komt het voor dat een nieuwe klant met een idee komt en dat wij als professionals een adviserende rol innemen in het uitwerken van dit concept. Denk bijvoorbeeld aan een digitale strategie, het uitwerken van de customer journey of het visualiseren van een design prototype. Nadat we het product hebben gevisualiseerd en ontwikkeld mag ons marketingteam er ook nog naar kijken en er iets van vinden. Op deze (full service) manier helpen we onze klanten al jarenlang.

 

Tjardo Druijven: Als webdesigner ben ik verantwoordelijk voor de vormgeving van de producten voor onze klanten. Het is fijn als ik dit af en toe ook even los kan laten en me kan bemoeien met nieuwe concepten en strategieën. Deze onderdelen liggen in het verlengde van mijn werk als webdesigner.


Tjardo Designer / Developer

Tjardo helpt je graag verder

Heb je vragen over dit specifieke onderwerp. Of wil je gewoon een kop koffie komen drinken om te brainstormen? Neem gerust contact op, dan gaan we aan de slag.


Content(marketing), het werkt echt.

Zoals eerder genoemd hebben we ook veel tijd en energie gestoken in het schrijven van nieuwe content. Absoluut een vak apart. Samen met onze copywriters hebben we voor alle onderwerpen op de website 'dedicated content' geschreven. Hierdoor kan men vanaf de homepage de weg vinden naar interessante informatie. Bezoekers kunnen ook gemakkelijk via andere kanalen binnenkomen. Het laatste is heel interessant, omdat mensen direct op de plek komen die relevant is voor hun vraag op dat moment. In combinatie met onze social media en interessante blogposts kunnen we de doelgroep direct relevante content aanbieden.

Maar wat gaat het ons brengen?

En belangrijker, wat gaat het onze klanten brengen? Doelen stellen is belangrijk om te weten waar je naartoe werkt. Met deze website hebben we onszelf als doel gegeven om 20% meer leads te genereren. We hebben tenslotte niet voor niets tijd en energie in deze website gestoken. 

We willen daarnaast gerichter publiek bereiken. Door specifieke content aan te bieden gaan we de bezoeker eerder aanzetten tot een contactmoment. De klant zal met een vraag of een wens naar een online aanbieder gaan zoeken. En je raadt het al: wij hebben voor elke wens en elke vraag een oplossing!

Alles bij elkaar zijn we trots op dit stuk digitaal vakmanschap. En dat delen we graag!

Zullen we contact met je opnemen?

Ben je nu even niet in de gelegenheid om contact op te nemen? Dat is geen probleem. Als je jouw telefoonnummer bij ons achterlaat informeren we je telefonisch over dit onderwerp!

We denken graag met je mee!

Neem vrijblijvend contact op en plan een gratis brainstormsessie, gewoon om te kijken of het klikt.