woensdag 23 september 2020

Van Pixel tot Werkplaats

Van Pixel tot Werkplaats
Milestones

De groei die SMIT. door de jaren heen heeft doorgemaakt zorgde dat in de zomer van 2019 het bestaande kantoor uit zijn voegen begon te barsten. De ruimte was niet meer genoeg voor al het creatieve talent dat dagelijks aan het werk was. Na overleg met makelaars en bezichtigingen van verschillende bedrijfsruimtes in de regio was er nog geen ruimte gevonden die voldeed aan de wensen en identiteit van SMIT.

Pieter.

Digital Consultant


Pieter
Team

Pieter.


Digital Consultant

{redirectTo url="/over-ons"}

Het bestaande kantoor is onderdeel van loods waar voorheen een drankengroothandel was gevestigd. Sinds deze naar Amsterdam is verhuisd staat een groot deel van de loods leeg. Deze ruimte was geheel aan de behoeften van de medewerkers in de juiste stijl in te richten.

Websites ontwerpen en software ontwikkelen draait net als een verbouwing om goede samenwerking en goed projectmanagement. Dus met de belangrijkste kennis en vaardigheden in huis is het team aan de slag gegaan waarbij Ling (Jeroen) de drijvende kracht achter dit project werd.

Op basis van een moodboard werden de eerste digitale schetsen uitgewerkt. Materialen als staal, beton en OSB platen vormden de basis van de het moodboard. Buiten de materiaalkeuzes stond centraal dat de nieuwe ruimte licht moest zijn en voldoende werkplekken moest bieden.

moodboard-SMIT

digitale-schets

Ling verwerkt moodboard en digitale schetsen tot een volledige artist impression van de nieuw te ontwikkelen ruimte. Het moodboard en de artist impression worden zeer enthousiast ontvangen door het hele team en snel wordt het toetsenbord ingewisseld voor de gereedschapskoffer.

De ruimte voor de nieuwe vleugel van de werkplaats wordt afgesloten van de loods met een staalconstructie die ook de basis is voor de nieuwe vide. De constructie is ook onderdeel van een extra meeting room, in lijn met het moodboard wordt de black room de tweede meeting room naast de bestaande white room.

verbouwing-smit

De hoge muur aan de verre zijde van het kantoor wordt door een aannemer verwijderd om plaats te maken voor een industrieel kozijn van ruim 5 meter hoog en 4 meter breed. Buiten dit soort speciale klussen zorgt Ling met zijn vier rechterhanden voor de uitvoering van de overige werkzaamheden.

Met dezelfde nauwkeurigheid als projecten worden uitgevoerd wordt ook deze verbouwing aangepakt. Het toepassen van SCRUM helpt om de werkzaamheden overzichtelijk te houden en geeft de benodigde vrijheid en flexibiliteit om het project op tijd en binnen budget op te leveren.

De uitstraling van een industriële loft wordt gecompleteerd met een schoon metselwerk wand en een gecoate betonvloer. Om het strakke van deze bouwmaterialen een minder kille uitstraling te geven is er naast meerdere planten een plantenwand geplaatst die de werkplekken scheidt van de lounge.

Wat eind zomer begon met een moodboard is nog voor de kerst gerealiseerd. De werkplekken worden in gebruik genomen en met planten en nieuw meubilair wordt de nieuwe vleugel van de werkplaats ingewijd. Een ander project dan normaal maar met name een waar we erg trots op zijn en een mooi voorbeeld van hoe je met een goed team elk project tot een succes kunt maken.

Foto's door Marleen Bos Fotografie

keuken-trap-smti

lounge-smit

meeting-smit

meeting tafel

SMIT_werkplaats_boven

SMIT-overzicht 

SMIT-by-night

SMIT-buiten-werkplaats